150 000  Premii Młodego Rolnika nabór do 0108. 

UWAGA!!! W czasie epidemii obsługujemy klientów zgodnie z wymogami kwarantanny. W sprawie naborów PROW 2014-2020 prosimy kontaktować się tutaj i tutaj !!!

Nowa jakość doradztwa rolniczego - czytaj tutaj i  tutaj

Serniczek "PYCHOTKA"

Show the MENU

Składniki na ciasto:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 masło roślinne w kubku (małe)
  • 4 żółtka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • Składniki na masę serową:
  • 1 kg sera białego półtłustego
  • 2 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy na ¾ litra
  • 2 jajka (całe)
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 6 łyżek oleju
  • olejek waniliowy
  • Składniki na masę kokosową:
  • 8 białek
  • 1 szklanka cukru
  • 100 g wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto łączymy, wyrabiamy ciasto i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy, ponownie wyrabiamy i  wałkujemy na wielkość przygotowanej blachy. Następnie ucieramy jajka z cukrem, dodajemy trzy razy zmielony ser, mleko, budyń i olej. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy na ciasto. Pieczemy w temperaturze 200ᵒC – 40 minut. W tym czasie ubijamy 8 białek z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe. Sernik wyjmujemy z piekarnika, nakładamy przygotowaną masę i jeszcze pieczemy ok. 15 minut. Kiedy sernik wystygnie, posypujemy cukrem pudrem.