Składniki:
Wykonanie:
Cebulę pokroić w talarki/mogą być półtalarki/, paprykę oczyścić i pokroić w cienkie paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Do garnka średniej wielkości wlać trochę wody /tak by zakryła tylko dno/. Włożyć połowę warzyw /papryka pomidory, cebula/. Dusić na wolnym ogniu, aż będą miękkie. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić i obsmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Obsmażoną kiełbasę wraz z olejem oraz pozostałe warzywa dodać do garnka i dusić na wolnym ogniu stale mieszając. Gdy warzywa będą miękkie doprawić słodką papryką, dodać keczup oraz na koniec dodać chili i ostrą paprykę /jeżeli dodamy wcześniej potrawa może być gorzka/. Podawać na ciepło z białym pieczywem.
Smacznego!!!
Marianna Reszka
RZD Tomaszów Maz.