Domowy ketchup

Show the MENU

 Składniki:

  • 1 kg pomidorów,
  • ½ kg kwaśnych jabłek,
  • 2 małe cebule,
  • 1łyżeczka cukru,
  • 3 łyżeczki musztardy,
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru,  
  • sól,
  • 1 łyżka soku z cytryny.

Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, jabłka oraz cebule obrać. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Zmiksować blenderem, dodać musztardę, przyprawy i sok z cytryny. Dusić do uzyskania właściwej  gęstości.
Przełożyć do niewielkich wygotowanych słoiczków i zapasteryzować.

Elżbieta Jóźwicka
RZD Łowicz

SMACZNEGO !!!