Jarmark żywności prosto od Rolnika
na XVI PIOTRKOWSKICH TARGACH OGRODNICZYCH
„Pamiętajmy o ogrodach”
Jerzy Ptaszek – Wielgomłyny – wiejskie kiełbasy, szynki, baleron, podroby
Anna Kurowska – Ścichawa, gm. Kluki – wędliny, wędzonki, kabanosy, szynki, smalec ze skwarkami, kiełbasa w słoiku i wiele innych
Jadwiga i Mariusz Bęczek – „Produkty z zagrody” – Łódź – produkty własnego, ręcznego wyrobu i żywność prosto z ekologicznego gospodarstwa; sery kozie i krowie, mleko, miód, jaja
Grzegorz Wróblewski – Szczyty – chleb wyrabiany na naturalnym zakwasie
Plantacja POTOK Mateusz Parol – Smardzewice – sok z owoców pigwowca japońskiego, bardzo esencjonalny z wyrazistym kwaśno-słodkim smakiem, zawierający bardzo dużą ilość witaminy C oraz mający wiele prozdrowotnych właściwości, bez ulepszaczy smaku i koloru, pasteryzowany, bez konserwantów, 100% naturalny
Gospodarstwo Pszczelarskie Krzysztof Pawlik – Rokiciny – miody i inne produkty pszczele – 100% naturalne, zdrowe, lecznicze a co najważniejsze pozyskiwane w sterylnych i czystych warunkach
Krzysztof Gasiecki – Kolonia Lipnik, gm. Siemkowice – chrzan tarty w słoiczkach – (certyfikowany produkt tradycyjny), przetwory z ogórków i keczup
Masarnia Janów Sebastian Witaszewski – Janów, gm. Szadek – wędliny wiejskie wg receptur przekazywanych od pokoleń
Mleczne Inspiracje Renata i Grzegorz Łuczak – Wroczyny, gm. Kutno – żywność bez chemii i konserwantów, mleko surowe, śmietana, masło, jogurty, kefiry, twarogi, serki do smarowania, sery twarde dojrzewające
Jadwiga Zabost „Łowickie Sady” – Goleńsko, gm. Chąśno – soki owocowe w workach oraz zakwasy z warzyw, naturalne i bez konserwantów
Krzysztofa Kostrzewa – Kustrzyce, gm. Sędziejowice – miody odmianowe, pyłek, pierzga, propolis i wosk, naturalne świece z wosku pszczelego
Łukasz Woźniak – Polesie, gm. Grabica – miody nektarowe, pyłek pszczeli, pierzga, propolis oraz wosk pszczeli, z którego wyrabiane są świece
Lidia i Rafał Saliccy – „Jak dla siebie” – Czarnocin – przetwory warzywne (soki, olej tłoczony na zimno, dżemy, ocet jabłkowy) robione w większości z warzyw i owoców pochodzących z własnych upraw, zdrowych i bardzo dobrych jakościowo, odznaczają się niskim stopniem przetworzenia, mają więcej składników odżywczych i enzymów w stosunku do żywności wysokoprzetworzonej
Roland Galanciak – Balków, gm. Piątek – warzywa, przetwory warzywno-owocowe, również kiszonki i sałatki
Kazimierz Cieśla – chrzan nadwarciański
Tomasz Majczyk – gm. Wola Krzysztoporska – miody
Monika Szefer – Piotrków Tryb. – wyroby cukiernicze, rękodzieło