Film pn. "Od pola do stołu – przetwarzanie i sprzedaż produktów z gospodarstwa rolnego"

Show the MENU

SIR

24.11.2021

''Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie''.

Operacja wspófinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

 Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

 Operacja realizowana przez Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach.

 
 
 

Film pn. "Od pola do stołu – przetwarzanie i sprzedaż produktów z gospodarstwa rolnego"

 

 

Celem filmu jest prezentacja i wspieranie innowacji w rolnictwie, w tym w produkcji i przetwórstwie w gospodarstwach dostarczających żywność bezpośrednio do konsumenta, co wpisuje się do tegorocznego naboru w ramach działania "Współpraca" skierowanego do powstających grup operacyjnych, których celem jest skrócenie łańcucha dostaw. W filmie zaprezentowane zostały dobre praktyki sprzedaży z gospodarstw rolnych zajmujących się produkcją i przetwórstwem żywności.

W filmie udział wzięli:

prof. Grażyna Budryn - Dyrektor Instytutu Technologii i Analizy Żywności - Politechnika Łódzka

Tomasz Kopera - Dyrektor Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach

Monika Lasoń - GROSER - Grodziskie Sery Kozie

Bogusław Wencel - Gospodarstwo Rolno - Pasieczne "ŻYJ ZDROWO"

Marcin Knopek - Gospodarstwo Rolne w gminie Klonowa

Roland Galanciak - Gospodarstwo Rolne w gminie Piątek

 

Serdecznie dziękujemy wszystkim za udział w filmie!

 

Zapraszamy do obejrzenia filmu pod linkiem:

https://youtu.be/5gUYVsitpPc

 

Mat. Anna Suchecka