Żeberka duszone w piwie

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia żeberka duszone w piwie

Składniki:

  • 80 dag żeberek wieprzowych
  • 1 por,
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 2-3 łyżki mąki
  • ziele angielskie,
  • 1-2 goździki,
  • majeranek,
  • kminek
  • olej,
  • sól,
  • pieprz

Sposób wykonania:
Żeberka pokroić na kawałki z jedną kostką. Oprószyć solą i pieprzem , a następnie mąką . Olej rozgrzać w rondlu o grubym dnie. Obsmażyć na nim żeberka na złoty kolor. Por oczyścić, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju ze smażenia żeberek. Zalać piwem. Posypać przyprawami. Dusić pod przykryciem aż będą wystarczająco miękkie (20-30 min.). Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

SMACZNEGO!!!  

ANETA  MUCHA
RZD ŁĘCZYCA