Tagiatelle z kurczakiem i szpinakiem

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia Tagiatelle z kurczakiem i szpinakiem na talerzyku

Składniki:

  • 350 g makaronu „Tagliatelle”,
  • 120 g  sera „Camembert” (naturalny),
  • 200 g śmietany kremówki,
  • 1 pierś z kurczaka,
  • 3 - 4 ząbki czosnku,
  • 200 g  szpinaku (świeży lub mrożony),
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • estragon

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, podsmażyć na oliwie, doprawić solą  i pieprzem. Szpinak (można grubo posiekać) dusić na maśle razem z posiekanym czosnkiem, delikatnie przyprawić pieprzem i solą. Dusić tak długo, aż znacznie zmniejszy swoją objętość Do szpinaku dodać śmietanę, pokruszony ser i pierś z kurczaka. Podgrzewać i mieszać do czasu, aż ser dokładnie się rozpuści. W razie potrzeby sos doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem.

SMACZNEGO!!!

Katarzyna Janiak
RZD w Sieradzu