Śledzie w miodzie

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia śledzie w miodzie

Składniki:

  • 6 sztuk płatów śledziowych
  • olej
  • 1 cebula,
  • koncentrat pomidorowy,
  • miód,
  • liść laurowy
  • przyprawa curry,
  • ocet, pieprz, papryka słodka

Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.

Składniki na zalewę:

  • ½ szklanki oleju
  • 3 duże cebule pokroić w piórka,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 płaskie łyżki miodu ,
  • liść laurowy ,
  • przyprawa curry wg uznania,
  • 1 płaska łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • 2 łyżki octu,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na oleju i dodać pozostałe składniki , poddusić aby cebula była miękka. Ostudzić zalewę i przekładać warstwami śledzie z zalewą.

SMACZNEGO !!!

ANETA  MUCHA
RZD ŁĘCZYCA