Schab po grecku

Show the MENU

Składniki:

  • 70 dag schabu
  • 10 dag pomidorów koktajlowych
  •  2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek
  • 10 dag sera feta
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 ml gęstego przecieru pomidorowego
  • sól,
  • pieprz,
  • tymianek
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Schab pokroić w plastry, oprószyć solą , pieprzem, obsmażyć na oleju. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Przełożyć pokrojonymi pomidorami i posypać oliwkami. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dołożyć koncentrat pomidorowy i smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać przecier pomidorowy, gotować jeszcze kilka minut. Sos przyprawić solą, pieprzem, cukrem i tymiankiem. Wyłożyć na mięso. Posypać startym serem feta. Zapiekać 1 godzinę w temp. 180 stopni.

SMACZNEGO !

Przepis i zdjęcie
Anna Olba