Sałatka trójkolorowa

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia sałatkę trójkolorową na półmisku

Składniki:

  • 1 brokuł,
  • 1 papryka czerwona,
  • 3 pomidory,
  • 4 jajka,
  • ser typu włoskiego.

Sos:

  • 1 mały jogurt naturalny,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • szczypiorek lub koperek.

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić na ćwiartki. Brokuł podzielić na różyczki- ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Paprykę pokroić w paseczki, pomidora w na ćwiartki. Ser pokroić w grubą kostkę.

Sos:
Jogurt wymieszać z majonezem i przyprawami, dodać koperek lub szczypiorek.

W szklanym naczyniu układamy warstwami : brokuł, pomidor, papryka, jajka. Każdą warstwę polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzchu układamy kostki sera.

SMACZNEGO !

Anna Olba