Sałatka makaronowa z selerem naciowym

Show the MENU

Składniki:

  • 1 pęczek (opakowanie) selera naciowego,
  • 30 dag makaronu „kokardki”,
  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • wybielona część średniego pora,
  • ½ przyprawy do kurczaka,
  • 1 łyżeczka curry,
  • majonez w/g uznania,
  • sól,
  • pieprz do smaku,
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:
Makaron ugotować „al dente”,przelać zimną wodą, osączyć na durszlaku. Pokroić w kostkę pierś z kurczaka usmażyć na oleju w przyprawie do kurczaka i curry. Pokroić seler w plastry, a por w piórka – pokrojony przelać gorącą wodą i osączyć. Dodać kukurydzę. Wszystkie składniki starannie wymieszać i połączyć majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!

Adryjanna Kempa
Rejonowy Zespół Doradców
w  Wieruszowie