Sałatka bankietowa z wiejskim serkiem

Show the MENU

Składniki:

50 dag serka wiejskiego

pęczek szczypiorku

pęczek koperku

8 jajek

puszka groszku konserwowego

20 dag mielonki tyrolskiej

zielony ogórek wężowy

cebula

3 pomidory

sól, pieprz

4 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu

 Sposób wykonania:

Serek wiejski odsączyć na sitku. Szczypiorek i koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Mielonkę, ogórka, cebulę i pomidory pokroić w kostkę. Majonez z keczupem dokładnie wymieszać na jednolity sos i dodać do pozostałych składników, wymieszać i przełożyć do salaterki.

 Urszula Stala

PZDR Bełchatów