Pucharek - kolorowe lato

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia sześć pucharków z lodami

Składniki:

  • 3 galaretki truskawkowe lub wiśniowe
  • brzoskwinie (z puszki lub świeże dojrzałe)
  • truskawki świeże
  • banan w plasterkach
  • borówka amerykańska lub jagody albo maliny
  • bita śmietana w proszku lub w sprayu
  • 1/2 czekolady lub posypka czekoladowa

Przygotowanie:
Galaretki przygotować według przepisu, pozostawić do schłodzenia. Do szklanych pucharków lub salaterek wyłożyć pokrojone w paski brzoskwinie, przekrojone duże truskawki, plasterki banana i po kilka owoców borówki. Zalać schłodzoną galaretką i pozostawić do stężenia. Galaretkę udekorować bitą śmietaną, posypać startą czekoladą lub gotową posypką czekoladową. Deser można wzbogacić rurką waflową, borówkami  lub malinami.

SMACZNEGO !!!

Zuzanna Maślińska
RZD Zgierz