Składniki:
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle, dodać rozmrożony szpinak i za chwilę posiekany czosnek. Dusić aż woda odparuje.Na drugiej patelni usmażyć drobno pokrojone pieczarki, dodać je do szpinaku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak przełożyć do miseczki, lekko przestudzić. W tym czasie zetrzeć na tarce ser żółty i połączyć ze szpinakiem. Pojedynczy filet podzielić na 2 płaty, dokładnie i cieniutko rozbić przy pomocy folii spożywczej aby nie porobić dziur w mięsie. Przygotowane mięso posypać solą i pieprzem, na środek położyć łyżkę farszu i złożyć tak aby pakiet miał formę kwadratu (poduchy). Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć na rumiano. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i podpiec jeszcze 10 minut w gorącym piekarniku.
SMACZNEGO!!
Hanna Moszczyńska
RZD Kutno