Piersi drobiowe w musztardzie francuskiej

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia piersi drobiowe w musztardzie francuskiej na talerzyku

Składniki:

  • 2 piersi drobiowe pojedyncze lub jedna podwójna,
  • 1 cebula
  • 1 por
  • olej
  • 0,5 słoika musztardy francuskiej
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 10 dag żółtego sera
  • szczypta cukru,
  • sól,
  • pieprz.

Wykonanie:
Pierś drobiową umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż. Podsmażyć na oleju po obydwu stronach. Cebulę pokroić w kostkę, pora pokroić w półkrążki. Ser żółty zetrzeć na tarce. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem układamy obsmażone piersi, następnie cebulę, por. Posypujemy cukrem, solą, pieprzem. Smarujemy musztardą francuską. Na koniec dodajemy śmietanę, posypujemy żółtym serem i pieczemy 1 godz. w temp. 180stopni C.

SMACZNEGO !

Anna Olba
RZD Kutno
Zdjęcia - Anna Olba