Pierogi „ Dominika”

Show the MENU

SKŁADNIKI:

  • 20 dag mąki,
  • 25 dag sera białego,
  • 2 łyżki margaryny,
  • sól.

WYKONANIE:
Wszystkie składniki posiekać, szybko zagnieść ciasto. Wałkować i wycinać krążki. Faszerujemy dowolnym nadzieniem i smażymy w głębokim oleju na rumiano z dwóch stron.

Nadzienie I 
5 jajek ugotowanych na twardo wymieszać z 1 pokrojoną drobno i przesmażoną cebulą. Dodać jedno jajko surowe, sól pieprz, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, trochę posiekanego koperku lub natki pietruszki. Wymieszać.

Nadzienie II
25 dag pieczarek, 1 cebula, sól, pieprz, koperek lub natka.
Posiekane drobno pieczarki przesmażyć z cebulą. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!

Stanisława  Wieczorek
RZD Skierniewice