Pieczeń na słodko

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia pokrojoną w kawałki pieczeń na talerzyku

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego ,
  • 30 dag wątróbki drobiowej,
  • 2 starte jabłka,
  • 2 namoczone kajzerki, 
  • 2 pęczki pietruszki,
  • 1-2 garstki rodzynek (około 100 g) ,
  • 4-5 jaj,
  • 1 drobno pokrojona i zeszklona cebula ,
  • płaska łyżka cukru,
  • pieprz,
  • sól ,
  • wegeta .                                                                                                  

Wykonanie :
mięso , jabłka , bułki , pietruszkę , cebulę i jaja wraz z przyprawami  należy wyrobić na gładką masę . Dodać rodzynki i surową wątróbkę pokrojoną w kostkę i delikatnie wymieszać.  Przełożyć do dwóch foremek keksówek i piec około 90 minut w temperaturze 200 °C.

Kamila Kieszek (przepis udostepniony przez KGW Regnów)

SMACZNEGO !