Pałeczki faszerowane mięsem mielonym

Show the MENU

Składniki:

  • 1 kg pałeczek drobiowych,
  • ½ kg mięsa mielonego,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka w proszku,
  • oliwa z oliwek do posmarowania blachy i przygotowanych do pieczenia pałeczek.

Sposób przyrządzenia:
Oddzielić kości od mięsa. Przygotować farsz: mięso mielone doprawić solą, pieprzem dodać posiekaną natkę pietruszki – masę dokładnie połączyć. Napełnić pałeczki masą mieloną i wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pałeczki obsypać papryką,  włożyć do piekarnika . Piec 1 godzinę  w temperaturze 180 ⁰ C.

Elżbieta Jóźwicka
RZD Łowicz