Miseczki z grzybami

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia gotową miseczkę z grzybami na talerzyku

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 30 dag pieczarek
  • duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • 10 dag żółtego sera,
  • natka pietruszki
  • sól,
  • pieprz

 
Przygotowanie :
Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku, ddcedzić. Grzyby obrać, dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ser zetrzeć na tarce w długie strużyny. Grzyby posiekać i razem z cebulą podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki przekroić na połówki i wydrążyć część miąższu. Nałożyć farsz grzybowy, lekko ugnieść. Posypać  serem i zapiekać w 170 –180 stopni około 20 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Kamilla Majer