Herbatnikowy przekładaniec

Show the MENU
Zdjęcie przedstawia herbatnikowego przekładańca na talerzyku

Składniki:

  • 9 paczek herbatników ( 90 sztuk)
  • puszkę masy Krówka, wiórki kokosowe
  • 40 dag śmietany 30% lub 18%
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 1 kostka masła

Krem:

  • 2,5 szklanki mleka
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki cukru                                                                                           
  • 1 budyń śmietankowy

Wykonanie:
Do ugotowanego mleka (z cukrem i żółtkami) wlać rozmieszany w małej ilości mleka budyń,  dodać mąkę oraz  cukier  waniliowy. Ugotować budyń i po przestudzeniu połączyć z kostką masła. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody i zmiksować ze śmietaną. Układać warstwami

Herbatniki:

  • 1/2 kremu
  • herbatniki
  • krówka
  • herbatniki
  • 1/2 kremu
  • herbatniki
  • śmietana z galaretką

Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.

SMACZNEGO!

Kamila Kieszek
Zdjęcie - Kamila Kieszek