Cebula faszerowana kaszanką

Show the MENU
Cebula faszerowana kaszanką ozdobiona sałatą oraz ogórkiem

Składniki:

  • 0,5 kg kaszanki,
  • 8 cebul,
  • ½ łyżeczki majeranku,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, odciąć wierzchy i wydrążyć pozostawiając dwie warstwy miąższu. Wyjęty miąższ posiekać. Kaszankę pokroić w plastry, usunąć osłonki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać kaszankę i przesmażyć 2-3 minuty. Przyprawić solą i pieprzem. Wydrążone cebule napełnić kaszanką. Cebule ułożyć na blasze i zapiec 25 minut w piecyku. Podawać udekorowane posiekanym ogórkiem.

SMACZNEGO!

Aneta Lasota
RZD Łęczyca