Śledź w polskiej kuchni

Show the MENU
21.03.2017
Plakat z informacjami o wydarzeniu

Tradycyjnie przed Wielkanocą zapraszamy do Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach Oddział w Kościerzynie na świąteczne seminarium; w tym roku nt.

„Śledź w polskiej kuchni”
które odbędzie się 30 marca 2017 r. (czwartek), godz. 10.00
Seminarium realizowane jest w partnerstwie lokalnym z Urzędem Gminy we Wróblewie

W programie:

Wykład:

  • znaczenie i zastosowanie śledzi w polskiej kuchni
  • pokaz kulinarny z wykorzystaniem śledzi

Przemysław Banaś– współautor audycji „Między nożem a widelcem” w Radiu Ziemi Wieluńskiej, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu.

Uczniowie warsztatów gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu

„Wielkanoc w regionie” – prezentacje zespołowe (uczestnicy)

  • wielkanocne ozdoby i dekoracje
  • lokalne potrawy na wspólnym świątecznym stole

Serdecznie zapraszamy do aktywnego udziału w seminarium koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, lokalne grupy działania, biblioteki, gminne ośrodki kultury, samorządy lokalne, inne instytucje zainteresowane tematyką, także osoby indywidualne.

Szczegółowych informacji udziela:
Katarzyna Janiak, Zespół Rozwoju Obszarów Wiejskich
tel. 43/821 31 13, e-mail: k [dot] janiakatlodr-bratoszewice [dot] pl

opr.: Katarzyna Janiak

Plakat z informacjami o wydarzeniu