• BIP
  • Dojazd
  • Kontakt
baner
baner
baner
  • Dział Administracyjny
  • Dział Ekonomii
  • Dział Kadr
  • Dział Księgowości
  • Dział Metodyki
  • Dział Przedsiębiorczości
  • Dział Systemów
  • Dział Teleinformatyki

Suszone śliwki w cieście

SKŁADNIKI:
25 dag suszonych śliwek bez pestek, ciasto nalesnikowe, ok. 10 dag migdałów bez skórki, 3 łyżki mąki, cukier puder, cynamon, olej do smażenia
WYKONANIE:
Śliwki umyć i namoczyć ( 30 minut), osączyć. Do każdej śliwki włożyć połowę migdała i obtoczyć w mące ( nadmiar strząsnąć). Zanurzać śliwki w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamone
 
SMACZNEGO !!!
 
Stanisława Wieczorek
RZD Skierniewice